sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Elämäni aakkoset

A
Aurinko. Ei ole mitään hienompaa kun herätä auringonpaisteeseen. Päivä alkaa aivan eri tavalla kun nukkuis ihan pimeessä huoneessa. Meillä on kotonamme kattoikkunat, joihin verhojen laittaminen oikeastaan ei onnistu ja hyvä niin, koska mua ahdistaa sellanen tunkkanen huone johon joutuu heräämään kun on tummennusverhot. Oon ite sellanen etanaelli että sää vaikuttaa muhun ihan tosissaan. Harmaa ja ankea keli takaa masistelupäivän kun taas sateinen ilma saa vähän surulliseksi, mutta samalla haluaa käpertyä peittoon kynttilöiden palaessa ja syödä jotain herkkua. Aurinko sen sijaan valasee tän pään ihan eri ihmiseks! Ai että miten odottaakaan että noi harmaat pilvet katoaa ja pääsis edes kuvailemaan ja koirien kanssa lenkille ilman kauheeta vaatekerrosta.
B
Blogi. Pari vuotta sitten alotin tämän kirjottamisen, jonka matkan varrelle on mahtunut kaikkea ja kaikenmoista, on ollut vuoristorataa blogin jatkamisesta ja taas pakahduttu kaikesta mitä tämä tuo mukanaan, ihanat ja palkitsevat kommentit jotka tsemppaavat jatkamaan ja miten sitä voikaan niin helposti selata kuukausia taaksepäin silleen, että niinpä niin, tollon tapahtu tollasta ja tällästä- mitä ei välttämättä muistais jos ei olisi blogioiseen rustaillut.
C
Charlie. Joo'o, on aika eksoottisia nämä kirjaimet. Joku nyt miettii että mikä Charlie, mutta mä kerron nyt suurimman salaisuuden! Mun ekan poikaystävän nimi oli Charlie. Asuttiin sillon ruotsissa eli meikäläinen tainnut olla eskarissa, joten niinkin vakavasta suhteesta oli kyse. Meillä ei oikeen ollut kunnollista yhteistä kieltä eikä oikeen yhteisymmärrystäkään sen ansiosta. Tosin en kyllä muistakaan mitä meidän vuosisadan rakkaudelle kävi. Itteni tuntien varmaan muuttanu takas Suomeen sanomatta mitään..

D
Draama. Ah, mitä se olikaan? Ystävien ja kavereiden suhteen näin vanhempana on hoksannut sen että laatu korvaa ehdottomasti määrän. Kerron paljon ja jaan vähän kuitenkin tutuille. Tiettekö, kertoo jotain muttei kuitenkaan kerro kaikkea? Draama on jotain mitä on joskus hauska seurata vierestä ulkopuolisena. Nyt kun ei oo tonneittain kavereita niin ei tuu löydettyä itseään keskeltä jäätävää showta, että kuka sano mitäkin ja liibalaaba. Nykyään jos tulee joku että iik sä sanoit noin ja näin niin ei jaksa enää nousta vastarintaan, vaan tyynesti sanoo miten asia on ja meni, jos toinen ei sitä usko niin no can do. Oppinut sen että jos jotain suustaan päästää niin täytyy myös pystyä sanomaan se päin naamaakin.
E
Eläimet. Karvaiset elukat on aina ollut iso osa mun elämää. Pienenä alotin muutamalla kanilla (muutama, no kuus kappaletta), sekä hamsteri löytyi ja kolme gerbiiliä. Hevoset on yli kymmenen vuoden ajan ollut ihan lempieläimiä koirien kanssa. Omaa hevosta ei oo tähän päivään mennessä vielä ollut ja ylläpitokustannuksien ansiosta voipi olla ettei koskaan tulekaan. Ellen sitten voita lotossa ja toteuta suurinta unelmaani upeasta hevostilasta, jossa olis kaikki viimesen päälle ja koiria kirmais menemään. Ehkä sitten joskus eläkepäiville? Koirat sen sijaan on ihan jokapäiväinen juttu mulle, koska kaksi nelijalkaista meillä asuu.
DSC07361 F
Fuckedi fuck. Joskus ja jouluna kuuluu mun suusta. Ehkä vähän useemminkin..
G
Greyn Anatomia. Oikeastaan ainoa tv-sarja mitä orjallisesti seuraan. Keskiviikkoilta huipentuu meikäläisen totaaliseen aivot narikkaan- osioon. Se on ns oma hetki, jollon suon pienen herkutteluhetken tunnin ajan ja rentoudun vain. 
H
Herkuttelu. Kerta viikkoon olis teoriassa ihan kiva mutta miten se toteutuu käytännössä niin eiköhän aika moni nainen pysty samaistumaan... #itsekuri
I
Inhimillinen turhamaisuus. Kynnet, laukut, laittautuminen, meikit, hiukset, kengät, vaatteet, shoppailu, aii että! Ihanaa olla turhamainen. Silleen inhimillisesti nyt kuitenkin et passaa tähän kirjaimeen.
J
Juttelu. Asia jota teen päivittäin tuntien ajan. Kotiin kun tulee töistä on sellanen olo että blaah, antakaa mun olla hiljaa!!

K
Kaukosuhde. Kaukosuhde oli suuri osa elämääni ennen kuin sain mieheni muuttamaan luokseni Poriin Hämeenlinnasta. Lähes kaksi vuotta sitä jaksettiin, mutta sitten eräs ihminen alkoi vaikeuttamaan suhdettamme, jolloin mieheni oli tehtävä valinta kahden tärkeän ihmisen väliltä. Oon ihan tyytyväinen että tämä osa elämästämme on ohi ja täytyy sanoa että tollanen kaukosuhde kyllä vahvistaa suhdetta ja sitä täytyy ylläpitää aivan eri tavalla kun normaalia saman paikkakunnan suhdeta. Silti kaipaan sitä toisen ikävöintiä ja perhosia vatsanpohjassa kun astuu junalaiturille toinen vastassa. Niinpä muistelen aina lämmöllä kaikkia junamatkojani Hämeenlinnaan, nostalgisilta fiiliksiltä ei voi mitenkään välttyä. Vaikka sillon se turhautti niin oppi siitä pitämäänkin. Suhteemme sai aikamoisen epäilyryöpyn mutta ylpeänä voin sanoa että siitä selvittiin!
L
Loma. Se on sana jota paljon käytetään ja siitä paljon unelmoidaan. Kuitenkin aivan liian vähän pidetään. Argh.
DSC07296 M
Muoti. Muoti ja vaatteet on yks asia jotka mua kiinnostavat, tavallaan eihän se yllätyksenä kelleen varmaan tullut kun kyseessä kuitenkin on enempi tai vähempi muotiblogi! Muotikin on niin laaja käsite että ajattelen sitä joskus liian syvällisesti ja tän blogin mukanatuomia juttuja.. Pitäskö aina olla viimisen päälle vai saako näyttäytyä lähempänä kodittoman lookkia, vai pettyykö joku nähdessään mut niin? Mitä oon huomannut myös on se että ihmiset kommentoi jos sulla on jotain massasta poikkeavaa, että ollaanpas sitä prameena, vaikka kyseessä olis vaan matchaava kombo vaikka sinistä kengissä ja huivissa. Jep, tai sitten saa kommenttia että pitääkö aina olla niin viimisen päälle vaikkei päällä edes ole mikään iltapuku! Mua ei häiritse jos joku käyttää samoja rettuja päivästä toiseen enkä halua että niin käy toisinkaan päin. En halua että ihmiset kokee vaivautuvansa kun eivät oo ite niin "viimisen päälle" kun taas mä sitten suurimman osaksi ajasta tykkään olla. Äh niin vaikea selittää! Tykkään kuitenkin itelläni miettiä muutaman minuutin pidempään valitessani asua että siinä olis joku juju mutta en kuitenkaan harmistu jos joku seuralainen tai joku muu ei oo miettinyt yhtään. Huoh, onpas taas helposti selitettävissä!
N
Nippe ja Napoleon, äitin pienet karvanaamat<3 Niin ja mieskin, Niklas!
O
Onnellisuus. On. Asenne. On niin helppoa nähdä asioissa vaan se pahempi ja negatiivisempi puoli. Tätä olen ihan tosissani itsessäni yrittänyt kehittää. Suhtautua asioihin edes vähän positiivisemmin ja ennakkoluulottomammin. Huomattavasti pääsee helpommalla kun ei tuhlaa energiaa negatiivisten juttujen pyörittämiseen, minkä oon kokenut hyvin puhdistavaksi myös täällä blogin puolella. Negatiivissävytteiset kommentit päätyvät suoraan roskakoriin enempää niitä ajattelematta. Yritän löytää päivistäni edes yhden positiivisen asian jos oikeen ottaa päähän. Yleensä siihen riittää se, kun saan karvanaamat kainaloon sohvalöhöykseen tai miehen hali. 
DSC07352 P
Perhe. Lisättävää ei varmaan ole.
Q
Quotet. Voi hyvänen aika jos joku näkis mun puhelimen screen shotit kaikista quoteista tai memeistä, mitä nyt näitä onkaan. Koukussa!
R
Ratsastus. Yksi rakkaimpia harrastuksia jolle jää naurettavan vähän aikaa nykyään.. Taisin alottaa ko.harrastuksen jo Ruotissa asuessamme eli suht snadina. Vuosien varrelle on mahtunut unohtumattomia hetkiä ja toinen toistaan upeampia hevosia. Jos joskus sais vielä aikaa kalenteriin niin että pääsis parikin kertaa viikossa kipuamaan hevosen selkään niin olis hienoa.
S
Siivoaminen. Nätti kirosana meikäläisen korviin. En viihdy missään sikolätissä, mutta eipä mua riso ollenkaan maassa lojuva sukka tai pöytään piirtynyt mukinpohja. Sisustus ja suunnittelu sen sijaan on mun juttujani, joista voisin jauhaa loputtomiin. Onneksi toi mun mies on suurten eleiden mies, ja hoidaa imuroinnin sun muut. Parhain vitsihän joskus oli, kun en tiennyt missä meillä säilytetään imuria. Itse siirtelen tavaroita ja järjestelen ne, pyyhin pölyt ja mies oikeastaan kaiken muun. Koska kummasti tohon mun tuhertamiseen menee aikaa... On se vaikeaa päättää mihin kynttilät laitetaan...
T
Työ. Yksi suurimmista intohimoistani. Eli kaikille jotka ei vielä tiedä, olen yksityisyrittäjä ja mulla on kauneushoitola, jossa itse toimin kynsien tekijänä. Sanotaan näin, ettei yrittäjyys ollut tavallaan se nro 1 haave, mutta nyt kun tätä hommaa on itse pyörittänyt muutaman vuoden, on pakko todeta kun katsoo mun CV:tä että eipä muille työskentely vissiin oo ollut mun juttu. Olin eräässä ruokakaupassa töissä kolme viikkoa, jossa sain upean homman avata varastossa yksin vaatepaketteja sekä henkaroittaa niitä. Voin kertoa että ilman ristinsielua ja ilman musiikkia/puhetta meinas pää seota. Niinpä en pitänyt edes taukoja että pääsin lähtemään puolen tuntia aikasemmin. Joskus silti hipsein vaatepuolelle ja aloin niitä järjestelemään niin kauaksi aikaa että joku osasi aina kaivata takaisin varastoon. Toinen työkokeilu oli paniikkinappula McDonalds kun välivuosi huusi tulemistaan ja olin niinsanotusti tyhjän päällä, mitä tehdä, kunhan jotain edes. No... Olinhan mä siellä töissä sen 1,5 tuntia kunnes nostin kytkintä. Joten ehkä tää oma pää ja itsensä pomo on mulle sopiva vaihtoehto. Ja vielä kun saa olla yrittäjänä työssä, jota rakastaa yli kaiken, jossa saa tavata erilaisia ihmisiä ja toteuttaa itseään. Tavallaan en olisi koskaan voinut kuvitella olevani työssä jossa päivät on "samanlaisia" mutta eihän ne olekaan. Uusi ihminen ja aina uudet kynnet, yhdetkään kynnet ei oo samanlaiset ja yksikään ihminen ei oo samanlainen, mikä on ehdottomasti pitänyt mielenkiintoani yllä myös.
U
Unelmat. Niitä on jokaisella ja myös mulla roppakaupalla. Vaikka muille jakaa! Sitä miettii mitä tekis jos voittais lotossa jne jne jne.
DSC07290
V
Vauvakuume. Tunne, jonka oon tuntenut vaan kerran hetkellisesti. Muutamaa tuntia ennenkun alkoi se aika kuukaudesta. Ja sit selkeni taas kaikki.
X
Xylitol. Ei tähän voi muuta laittaa? Purkkapokspoks, oon rajottunut niidenkin suhteen. Ainoastaan se Airvawes menee. Hyi kamala jotkut makeat purkat. Kerran kaks vuodessa silti jauhan hetken hubbabubbaa nostalgisten hetkien vallitsemana.
Y
jennY. Hyvä keksintö tähän kohtaan, se on Jenny yyyyllä! Ei Jenni. Piste.
Z
Zz.z.z.z.z.zz... Uni ja nukkuminen. Jos vaan siitä sais rahaa....<3
DSC07328 Å
Ei suoranaisesti liity kirjaimeen muutenkuin että niille jotka eivät vielä tienneet, oon asunut osan nuoruudestani Ruotsissa. Suomeen kun muutettiin takaisin niin menin vielä ruotsinkieliseen kouluun, josta kuitenkin nelosluokalla siirryin suomalaiseen kouluun. Melkonen muutos. Sana hallussa ja niin edelleen...
Ä
Äiti<3
Ö
ÖÖÖÖ. Tää oli aika vaikea loppujenlopuksi. Onneks tää on ohi nyt:D Toivottavasti ei oo kauheesti kirjotusvirheitä....
jenny

13 kommenttia:

 1. Osaatko vielä ruotsia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhun ja ymmärrän enemmän kuin kirjoitan :)

   Poista
 2. puhutko edelleen sujuvaa ruotsia? onko se sun äidinkieli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, varsinkin kun on promilleja ;D Ei kai, kyllä se ihan sujuu, puhe ja ymmärrys. Kirjottaminen sen sijaan on hankalampaa, niin suomessa kuin ruotsissa. Ei oo ruotsi mun äidinkieli, suomessa oon syntynyt ja 6 vuotiaana muutettiin ruotsiin. Mutta tosiaan pitkälle ala-astetta kirjotin ja puhuin ihan ruotsia kouluissa. :) Kotona suomea, joskus isän kanssa ruotsiakin.

   Poista
 3. Olipa kiva postaus, tätä olin odottanut! Yllättävän paljon voi kertoa itsestään ja itselle merkityksellisistä asioista vain aakkosia apuna käyttäen :)

  t. Tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tän toteuttamiseen meni rutkasti enempi aikaa kun osasin odottaakaan!!:D Mutta näinhän se on :)

   Poista
 4. Musta tää oli huippupostaus! :) Onko sun äidinkieli/vahvempi kieli muuten suomi vai ruotsi? En ollutkaan tietonen tosta sun taustasta Ruotsiin liittyen :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Erika!! :) Suomi on vahvempi. 9/10 kerrasta kun kirjotan blogia oikoluen tekstin ja yritän noukkia "väärin muotoillut lauseet" pois, ääneen lukiessa ne kuulee itse! Muuten teksti olis aika hauskaa luettavaa, tulee ääneen lukiessa sellasia "ääliö minä eihän tota tolleen voi sanoa..." ;D Kyllä meni vuosia oppia kirjottaa suomea. Huhhuh. Iisi keissi or not;D

   Poista
 5. Heippa ja anteeksi, ettei kommenttini liity juuri tähän postaukseen! Luin eilen pitkälle blogiasi, eikä muuta voi sanoa kuin että olet upea! :) Olet ihanan rento ja tekstejä sun muita juttuja oli tosi kiva lukea! Kuitenkin, jumaloin hiuksiasi, ja olisi kiva tietää mistä olet tilannut ne pidennykset, joita (joskus?) olet käyttänyt? Kiitos jo etukäteen vastauksesta ja kaikkea hyvää sulle!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No panic saa kysyä missä vaan postauksessa!:) Oon käyttänyt rapunzelin clip-oneja ja ebaysta tilattuja teippejä. Luovuin pidennyksistä (teippi) varmaan 1,5 vuotta sitten ja joskus ja jouluna käytin clipsejä. Tosin mun oma tukka taitaa olla nykyään pidemmät kuin ne pidennykset.;D Kiitos kovasti kauniista sanoistasi!

   Poista
 6. Hei ehdotuksena vaan sanon, että voisitko vähän pienentää blogin leveyttä, kun kaikki kuvat ja tekstit menee oikeasta reunasta yli. Tämä usealla koneella ongelmana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai menee? Outoa. Onkohan kellään muulla samaa ongelmaa, kun ei oo ainakaan kukaan muu tullut sanomaan niin.

   Poista
  2. Mulla menee kuvat, muttei teksti, mutten oo aiemmin huomannut ku yleensä kuvien sivulaidassa ei oo mitään tärkeää, ny huomasin ku katoin että jää pois oikea reuna kuvista, esim. guesssin laukusta ei näy reunaa tossa isossa kuvassa

   Poista

Kiitos asiallisesta kommentistasi :)