sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tartan

Sunnuntain kunniaksi vähän asukuvaa taas, mutta kirjottelut sen sijaan saa jäädä vähemmälle, sillä nahistuneet juustonaksut ja telkkari, sekä sohvaan kiinni kasvaminen houkuttelee vapaapäivänä ihan liikaa. Tuleehan telkkarista myöskin joku lentoturmatutkinta, jota onkin hyvä kattella lentopelkosen ja ihmisen, jolla mahdollisesti viime lennosta puhkes paniikkihäiriö. Hyvä välillä hengitellä pussiin ja nostattaa sykettä kattomalla tollasta telkkarista, mut kyllä mä sanoin ääneen hetki sitten et kyl mä sekoisin ihan totaalisesti jos kone tekis jonkun pakkolaskun. 
Huh, jännitystä tylsään sunnuntaihin kotisohvalta!

jenny.45 kommenttia:

 1. Ihan TAJUTON toi sun tyylitaju!!!! Oot niin kaunis näissä ja muutenkin. Sun asut on oikeesti aina niin hienoja ja sun näköisiä. <3 Susta vois ottaa kyllä paljon inspistä baby ;-) (vieläki naurattaa ku sun nimike mun whatsappis on ''JENNY MARTIUS PEPE'') kännissä kaikki vitsit on parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ina<3 Sä se aina jaksat vaan kehua. Oot ihana. Miks mä olin tylsä ja laitoin sun nimeks ina vaan? =( aivan selvästi liian vähän alkoholia ollu veressä.

   Poista
 2. Btw, pussiin hengittäminen ei oo enään suotavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, jännä! Mulle lääkäri sano et sellaseen hengitellään kun tulee kohtaus :)

   Poista
 3. Mm lääkäri, joka määrää mutta ei oikeasti oo läsnä tilanteessa jossa potilasta hoidetaan.. Hoitajat ei kyllä potilaalle paperipusseja tunge, vaan pyrkii muilla keinoin rauhoittamaan potilaan hengityksen ja estämään mahdollisen uuden hyperventilaation :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No shit? Happea hengittelin maskilla varmaan kaksi tuntia ja toinen ihan läsnä oleva lääkäri sitten seuraavana arkipäivänä yksityisellä kehotti pussiin hengittelemään, mikäli kohtaus tulisi jos esim ajaa autoa :)

   Poista
 4. Nii no saahan sillä pussihengityksellä hengityksen tasaantumaan, ehkä.. mutta jos miettii niitä elintärkeitä CO2 pitoisuuksia, niin et sä sillä itseäs hoida, päinvastoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä kohtaa kun kohtaus tulee niin ei varmaan hätä lue lakia et kyllä mä teen nyt ihan mitä vaan että saan hyperventilaation pois :)

   Poista
 5. Ja pikku vinkki; kannattaa hoitaa se aiheuttaja eikä pelkästään oiretta..

  VastaaPoista
 6. Nii et sä paperipussihengityksellä asiaa hoida, vaan nimenomaan pahennat tilannetta, vaikka se voi hetkellisesti lievittää oiretta. Terkuin lanssissa 8 vuotta työskennellyt sh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juujuu, eihän paperipussihengitys olekkaan ratkasu :D Vaan tilapäinen helpotus kun kohtaus tulee että pystyy lääkkeet heittämään naamaan ja tarpeen vaatiessa se antaa aikaa että voi hakeutua apuun.

   Poista
 7. Pussiin hengittely on kyllä joillekin ihan ehdotonta kohtauksen aikana,voin itse ilmoittautua jonon jatkoksi. Riippuu kohtauksen laadusta, kyllä toisinaan on pärjännyt ihan ilmankin ja toisinaan on hyperventiloinut itsensä tajuttomaksi. Eli voitaisiinko todeta tuon olevan ihan yksilöllistä.. Voin myös ylpeänä sanoa olleeni ilman lääkkeitä 3-4 vuotta. Tsemppiä Jenny<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä, aivan sama homma sun kanssa, tosin tajuttomaks en oo itteeni vielä saanu! On mulla silti laukussa aina mukana paperipussi oli se nyt kuinka rangaistavaa ja väärin tahansa.:) Ai sulla on kanssa tällänen aivotauti :( Mä sain toistaiseks sellaseet kohtausluonteiset lääkkeet, eli kun siltä tuntuu niin niillä pitäs mennä ohi.. Ei kiva tauti ollenkaan! Kiitos ihana Anni<3

   Poista
 8. Onko joku nyt Jenny hyvä sanonut että pussihengitys on väärin tai rangaistavaa? Ole hyvä ja lue kommentti uudelleen, äläkä yritä olla niin näsäviisas, kirjoitin että se ei
  ole enään suotavaa, eli esim lanssiin jos tulee hyperventiloiva potilas, pussihengitystä emme siellä käytä hoitomuotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä et nyt ymmärrä? Yhtää edelleenkään olematta "näsäviisas" sanon nyt vielä kerran sen, että ehkäpä mulla ei ole mukanani samoja muita hoitokeinoja, mitä lanssissa on, eli VIELÄ KERRAN, jos saan kohtauksen vaikkapa keskellä metsää ja mulla on vaan paperipussi mukanani, niin totta helvetissä mä sitä käytän siinä tilanteessa, edelleenkin oli se kuinka väärin, rangaistavaa, ei suotavaa ja mitäs muuta adjetiktiivia haluatkaan käyttää:D Eli vielä kerran.. Taas kerran. En tiedä pitäiskö tavuttaa vai miten, mutta kokeillaan.. Kun saan hyperventilaatiokohtauksen, ja mulla on laukussa paperipussi niin en jätä käyttämättä sitä, sillä kun kohtaus tulee, haluaa vaan siitä eroon keinolla millä hyvänsä. Oliskin todella outoa että tällänen "kotihoito" löytyis lanssista, eli toivon mukaan jos joskus joudun lanssiin kohtauksen takia, teillä on muuta tarjota kun se paperipussi, jota oon 99% varmasti käyttänyt ennenkun oon teille soittanut. Näin se nyt vaan on :D

   Poista
 9. Mun mielestä aika noloa, että suodatat tänne vaan joitain kommentteja, sit kun joku vähän pistää sulle vastaan tai sanoo jostakin niin niitä ei voi sallia julkisiksi. Aikuistu hyvä ihminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annahan nyt anteeksi rakas anonyymi, oon koko 'blogiurallani' jättänyt hyväksymättä yhteensä 6 kommenttia. Ja ainoastaan siksi, että ne on ollut ihan jäätävää bullshittiä mutta nää kitinäviestit on ihan parhaita, miks ihmeessä jättäisin tälläset julkasematta? :DDD Nolo on tämä sun väittämäs, ei kato sinunlainenkaan aikuinen ihminen kaikkea tiedäkkään ;)

   Poista
 10. Ainoastaan kuusi kommenttia... älä nyt paskaa jauha. Oon laittanut sulle monta asiallista kommenttia,joista ainakaan kolmea et ole hyväksynyt. Joten ei taida jäädä luku ihan kolmeen.. t. Eri ano

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä SINÄ paskaa jauha, kumpi meistä tätä blogia pitääkään hmm.. Eli kumpi nämä asiat paremmin tietääkään?=) 6 kommenttia oon hylännyt koska ne on ollut jotain henk.koht. tai täyttä bullshittiä, niinkuin JO kirjoitinkin. Sä olisit varmaan aikasemmin tullut sanomaan niistä sun "julkaisemattomista" kommenteista, jos niin olis. Tai ehkä se olet sinä ollu niiden 3 kommenttis kanssa joita en oo hyväksyny kommenttien tason tai sisällön takia. Harmi vaan kun en oo oikeestaan selitysvelvollinen mut pitää auttaa ihmistä ymmärtämään kaikin tavoin jos ei lukemaansa suostu uskomaan.:)

   Poista
 11. Edelleenkään kukaan ei ole sanonut että pussihengitys ois väärin tai rangaistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei voit kirjottaa asiasi vaikka ihan yhteen kommenttiin:)
   Vastaus tähän kommenttiisi.. Lainatakseni itseäni "...mitäs muuta adjetiktiivia haluatkaan käyttää:D" Pitäskö sun ettiä joku toinen piinattavaksi koska sun asias menee perille mulle mutta kun sä et nyt millään tahdo sisäistää mitä sulle kirjotan :D

   Poista
 12. Ambulanssissa työskentely sentään pysyy työnä seuraavat 40vuotta, mut mites tää sun kynsien askartelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan en ymmärtänyt pointtiasi, miksen voisi jatkaa "askartelua" (:DDD) seuraavaa 40 vuotta? Ai onko se niin että kun meet lanssiin töihin, on kiveen kirjoitettu että sä olet ainakin 40 v töissä kesti pää ja terveys tai ei niin töissä olet joka tapauksessa:'D äly hoi! Ihan tiedoksesi, kenen tahansa duuni voi loppua millon vain, tällänen realistinen tilannekatsasu sulle tosielämään. Ettei sitten kato pudota ihan kauheen korkeelta jos niin joskus käy .:) Mutta hei, sun ei tarvitse huolehtia mun asemasta eikä duunista, hyvin pyyhkii ja rrrrrrrakastan työtäni<3 !! Toivottavasti sulla on samoin!:)

   Poista
 13. Tarkotin lähinnä sitä, että tää kynsiaskartelu on ehkä nyt muodissa, mut miten on viiden tai kymmenen vuoden päästä? Ambulanssi ja yleensäkkin hoitoala on ja pysyy, suuret ikäluokat kasvaa joten töitä riittää.. katsotaan kumpi putoo korkeemmalta... ;) sä elät jossain rikkaiden maailmassa nyt niin kauan kun joku noita kynsiä viittii ottaa, mut kaikki hyvä loppuu aikanaan :) nii ja btw, täällä näköjään kirjoittaa kaksi eri anoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tää kynsijuttu oo ollut jo aikas kauan muodissa :D ja kuka helvetti edes miettii johonkin 5,10 tai mitäs v..40 v päähän ? :D hyvä jos hengissä on vielä sillon ??!! Ai mä elän jossain rikkaiden maailmassa.. Weell…. Kiitos tiedosta :'DD Kaikkea sitä kuuleekin! Loppuu loppuu, taivaskin voi tippua pään päälle millon tahansa jos oikeen pilkkua aletaan viilaamaan. Tää keskustelu nyt on semi turha, jota on oikeestaan turha jatkaa. Joo, kaks eri anoa, kaks eri ip-osotetta ja toisesta tuli kaks kommenttia minuutin aikaerolla.:)

   Poista
 14. Ei j*malauta :D huomaa että neiti on syntynyt kultalusikka perseessä.. mut hei, saat tästäKIN keskustelusta itselles ne viimiset sanat. Mä en voi sietää tollasta, et jos ei keksi mitään konkreettista sanottavaa, niin täytyy vetää joku "taivaan tippuminen" vertailukuvaksi.. Voi tyttö, sulla on niin opittavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa huomaa mut missä se lusikka sit on? :) Mulla oikeesti on muutakin tekemistä kun vääntää sun kanssa oikeestaan yhtään mistään, joten sen takia en uhrannut ajatuksiani sen enempää kuin heittämällä "ei konkreettisen" heiton siihen. Lässynlässynlää, ja sitä rataa. Sullahan neitiseni ei ookkaan mitään opittavaa! :)

   Poista
 15. Ja taas puolustetaan omaa nahkaa. Luoja sentäs :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta helvetissä mä nyt itseäni puolustan :'D On tietty ihan ok että joku lappaa paskaa niskaan vaikka ei ees tunne ja vielä naamattomana…... On sit eri asia tietenkin kuka sellasta kuuntelee.:)

   Poista
 16. Mun mielest Jenny voisit suodattaa enemmänkin kommentteja, mikäli kommenttien taso on tota luokkaa kuin tuo viimeisin "kultalusikka..."- kommentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan näitä, kun jollain ihmisillä ei oo mitään häpyä taikka käytöstapoja. Täytynee alkaa, mutta kun mä kuitenkin tykkään hakata tätä päätäni pöytään ihmisten typeryyden takia ja haluan pitää blogini "rehellisenä" eli ettei kylillä liiku juttua siitä miten julkasematta "kritiikkiä" sisältäviä kommentteja :)

   Poista
 17. Siis mitä helevetin LUUSEREITA täällä huutelee??? Ja mistä aiheista..? ei mittää oma elämä puutet kenties ole??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa oon tässä pohtinu lukiessani noita kommentteja- voiko joku ihminen oikeesti olla tosissaan noiden juttujen kanssa.. Sääliks käy..:/

   Poista
 18. Sanattomaksi vetää :D ootte te tyhmiä!

  VastaaPoista
 19. emmä tiiä, mutta jotenkin mun mielestä noitten anojen kommenttien takaa paistaa taas kerran kateus ja tyytymättömyys omaan elämään... :D oli pakko kommentoida kun on niin älytöntä etten kestä x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä! Ai älytöntä!! :D Mun naama on oikeen sulanut tästä myötähäpeestä, ei vaan käsitä:--D "minä haluun päteä" Njääh..

   Poista
 20. Ehkä paras tapa olisi olla vaan vastaamatta. Helpommalla pääsisit! Tottahan sekin tietysti sitten on, että esittää mielipiteitään anonyyminä ja ei tarvitse kantaa vastuuta omista sanoista. Kasvonsa näyttämällä on seisottava sanojensa takana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep mutta kyllä sen vaivan näkee että pääsee näpäyttämään ;D aivan samoilla linjoilla sun kanssa mut nii se vaa on helppoo tulla kitisee anona mutta ei omalla naamakertoimellaan..

   Poista
 21. hah piti tulla lukee tää faitti :D ps. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/6e/Woodland_Critters_south_park.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hähähähähäää:DD Haluun tollaseen elukan. Eiks ne saatanaa palvonu vai mitä sä sanoit :--D

   Poista
 22. Mitä huulipunaa sulla on kuvissa? Ihan täydelliseltä näyttää<3

  VastaaPoista

Kiitos asiallisesta kommentistasi :)