torstai 5. joulukuuta 2013

Joululahja miehelle?!?!

Oon viimisen kuukauden paininut jälleen kerran ajatuksen kanssa, mitä ostaa miehelle joululahjaksi? Miehelle- siis isälle, poikaystävälle, pappalle, ukkille, pikkuveljelle, naapurin hautakiven kissan serkun pöytälampulle ja niin edelleen. Yhtä tuskaa kerta toisensa jälkeen. Onneks en oo ainoa, sillä oon pähkäillyt asiaa hyvin paljon asiakkaitteni kanssa varmasti kuukauden ajan. 
"Mitä toivot joululahjaks?" "En tarvi mitään", "en mä tiedä", "osta nyt jotain"-  keskustelua on käyty hartaasti, niin hartaasti että tukka harmanee ja kakshaaraistuu. Miesten ja naisten ero lahjojen hankinnassa on se, että me naiset vihjaillaan monesti, että tollaseen mä voisin haluta ja tälläseen kans, ja tollaseen.. Miehet sen sijaan menee ja ostaa samantein sen, mitä tarvitsevat. 
Hei haloo, voisko yhtään vaikeemmaks tehdä asioita! 
Ideat on aikalailla samoja aina joka vuosi, sitä kalsaria, sukkaa, pipoa ja huivia, punkkua, dödöä, hajuvettä, pleikkapelejä. Eikä millään aina jaksais noudattaa samaa kaavaa, ja esimerkiksi isän normaalin dressmannin bokseripaketin ja hanskojen pehmeät paketit korvataan tällä kertaa jollain sellaiseella, mitä iskäraukka ei ikinä uskois saavansa. Ollaan siskon ja veljen kanssa juonittu sellanen juttu pään menoks, että täytynee kuvata se ilme, kun paketti aukeaa. Mun mielestä on kiva ostaa jotain erilaista, ehkä jotain tyyriimpää, kun tietää, ettei toinen välttämättä raaski ostaa itselleen. Niinpä tänä vuonna tehdään niin, että kaikki sisarukset osallistuvat äitin ja iskän lahjoihin. Keräilin tohon kollaasiin vähän omia ideoita sekä vanhoja, niitä tyypillisiä miesten lahjoja. Googlettelin puolen planeetan nettisaitit läpi ja löysinkin sivuston, joka tarjosi elämyslahjoja lahjakorttimuodossa. Siellä oli kaikkea aika erikoista, mitä en ees tiennyt järjestettävän! 
Esimerkiksi ravintolaillallinen pimeässä kuulosti mielenkiintoiselta, lasinpuhallusta oon aina halunnut kokeilla ja ammunta käsiaseilla oli melkein täydellinen erilainen lahjaidis, harmi vaan kun se järjestettäisiin pääkaupunkiseudulla. Vähän tollasta "äijämeinkiä" ja oli kiva huomata, että useat tarjotuista aktiviteeteistä oli tarkoitetu kahdelle- eli miettikää meikä ase kädessä, tai puhaltamassa pää punasena keuhkoja tyhjäksi lasinpuhalluksessa. Onnistuisin todennäköisesti valuttamaan sen massan kaikkialle ja pimeässä ravintolassa sitten söisin jotain, mille oon allerginen, enkä kerkeis sairaalaan  ja loppu oliskin erittäin hämmentävä. Että jos nyt vaan pysytään näissä aineellisissa lahjoissa...
Onneks suurinosa mun elämän miehistä on olleet tyytyväisiä (tai ei oo ainakaan uskaltanut sanoa muuta) lahjoihin aina, vaikka kyseessä oliskin ollut melkeen samanlaiset pitkät kalsonkit ja pullo konjakkia kuin viime vuonna. Eiks ne silleen sano, että naiset pitävät yksinkertaisista asioista-  kuten miehistä. Yksinkertaisia lahjoja yksinkertaisille kakslahkeisille, tyytyväisiä vaikka saisivat vuosi toisensa jälkeen saman lahjan. Auta armias vaan, kun mies menis ostamaan saman lahjan kun viime vuonna. Tai paistinpannun. Tai imuripusseja. Tai mopin. Tai taas kerran R-kioskilta helmikaulakorun, joka oli niin pieni että luulin sitä käsikoruksi. Ei kiitos näitä.
Muuten meillä saattais olla pieni keskustelun tynkä tiedossa.


jenny.

12 kommenttia:

 1. Olet kyllä niin vitullinen ääliö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww! En ees kysy mistä tällänen kun vähän sääliks käy jos ihmisellä ei ole aamu klo 7 mitään muuta tekemistä kuin tällänen vitullisen ääliömäinen kommentointi. Eikö huumori riitä tai olisko mitää mahdollista aamuäreyttä ilmassa? ;)

   Poista
 2. nauroin tälle sun tekstille:D:D hahhaaaaa ihan mahtava aamupiristys!... täälä nimittäin myös pähkäillään kovasti just samoja juttuja...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiva kuulla ;D joo, samassa veneessä siis ;D

   Poista
 3. mä syyllistyin just niihin tylsiin boksereihin, pleikkapeliin ymymymy :DD voi ei, nyt vähän hävettääääää..

  VastaaPoista
 4. Ostin miehelle synttärilahjaksi elämyslahjaksi sen käsiase ammunta jutun kahdelle ja voi että kun oli onnellinen mies! Vieläkin kertoo aina kavereille kuinka huippu lahjan olin ostanut ;)) Ja itselle oli myöskin kiva kokemus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau!! Mä jokseenkin ajattelinkin että se vois olla mieleinen lahja miehelle ja kiva kuulla että joku on sellaseen hommannutkin! Ja että tietty oli vielä supermieleinen..8) pitääpi miettiä jos lisäis tohon pinoon vielä sellaseenkin...

   Poista
 5. Toissa vuonna ostin hälle boksereita, kirjan ja tein itse kaulahuivin vuoden mittaan. Tänä vuonna päätin yllättää ja ostin lahjakortin tuonne (http://www.designskins.fi) nettikauppaan että voi itse tehdä kuoret iPadiinsa :) on siitä puhunut niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ainakin erilainen idea! :) Joskus uusi upea idea löytyy niinkin läheltä ettei tarvi kaukaa lähteä etsimään. Esim harrastuksista on helppo lähteä liikkeelle ja keksiä sitä kautta jotain pukin konttin.:)

   Poista
 6. Hei mistä on nuo batman housut? :D

  VastaaPoista

Kiitos asiallisesta kommentistasi :)