sunnuntai 20. lokakuuta 2013

To be or not to be..

...Yrittäjä. Multa on kysytty usein, millasta se on olla itsensä pomo. No mä ajattelin, että voisin tehdä tälläseen listan, miinuksista ja plussista. Ja miksi ihmeessä parikymppinen haluaa olla tässä "taloustilanteessa" yrittäjä. Nää on siis vaan mun ajatuksia ja mun henkilökohtaisia "ongelmia" . Jotenkin noista miinuksista ja plussista tuli niin tynkiä, kun en meinannut oikeen kumpaakaan keksiä mitään kamalia litanioita, koska kuitenkin yrittäjyys on aina ollut sitä mitä olen halunnut olla. 
Hyvine ja huonoine puolineen.
Alotetaan miinuksista.
- Asiakkaat, jotka toistamiseen jättävät tulematta.
- Asiakkaat, jotka "peruuttavat" aikansa vartin sen jälkeen kun hänen aikansa olis mennyt jo, ja sitten suuttuu kun ilmotan, että valitettavasti joudun laskuttamaan peruuttamattomasta ajasta. Eikä esimerkiksi ymmärretä sitä, että jokanen "unohdus" tulee mulle aika kalliiksi ja että esimerkiksi jos jätät menemättä hammaslääkäriin, sieltäkin tulee lasku perään automaattisesti. Jos olisin palkallinen ja asiakkaalla olis sovittu tapaaminen ja jättäis tulematta, niin hiton helppoa olis vaan pyöritellä sormia siinä kun raha virtaa. Mutta asiakkaan peruutus on aina puhdasta ansionmenetystä yrittäjälle.
-Plagiointi. Mua ei oo oikeestaan haitannut esimerkiksi ne jotka kopioi taiteilijoita, mutta kun ite selaat facebookkia ja instaa niin usein kummasti saa bongata omia kynsiä muistuttavia peltokynsiä. Ei siinä, jos ottaa inspiraatiota, mutta että kaikki 10 sormea tismalleen samoin värein, mallein ja koristein. Ihan vähän ottaa päähän, koska se olen kuitenkin minä, joka joutuu pähkäilemään asiakkaalle kynnet ja joku toinen voi mennä ja kattoa vaan kuvan ja tadaa toteuttaa "samanlaiset". Oon myös kuullut myös näitä: "Lisäsit just kuvan facebookkiin yksistä kynsistä ja sitten näin jollain tytöllä ne. Jenny oliko sulla huono päivä kun ne teit?"- Ei ollut, koska en niitä tehnyt, vaan joku muu.

- Kyky osata sanoa "ei" katoaa.
- Kiinnyn joihinkin ihmisiin ihan hirveästi, ja en tiedä oikeen miten päin olis jos asiakas ilmoittaa pitävänsä taukoa.
+ Oppii joustamaan. Ja aikatauluttamaan.
+ Saa toteuttaa itseään.
+ Saa itse määrätä työaikansa.
+ Myötähäpeän kyky kasvaa, en oikeen tiedä olisko tää huono vai hyvä juttu! Mutta tarkoittaen sitä, että miten joku käy kalliin koulutuksen ja käyttää överikalliita geelejä, ja luulee, että on sitten KUNNON tekijä kun on paperilappu taskussa ja vaikka kaikki on ihan päin p.... Muotoilut ja kynsien pituudet, ranskalaisen viiva on yhtä vuoristorataa, ei mutta kyllähän se kallis brändi tekijän tekee. Näitä oppii nauramaan.
+ Kehittyy asiakaspalvelijana huippuunsa, täytyyhän siinä olla sellainen kaksi tuntia asiakkaan kanssa käsi kädessä, ja tulla toimeen vaikka toinen pistelis neulalla silmään.
+ Ne ihanat asiakkaat, jotka tulee luokse ja höpöttää koko operaation ajan. Ja kuulee myös paljon mielenkiintoisia juttuja. (Ja tää kuuluu tietysti miinuksiin, mutta vuosien asiakkaiden vuodatusten jälkeen täytyy sanoa että kyynisyys ihmisiä, varsinkin miehiä kohtaan on kohtuu hyvässä noususuhdanteessa.)
+ Muodostaa helposti uusia kaverisuhteita.
+ Jos sattus olemaan tylsää, niin aina voi tehdä kynnet!
+ Kehittyy koko ajan paremmaksi.
+ Työkaverit.
Ja sitten tähän lopuksi vielä yksi tapaus kun tuli vastaan parisen viikkoa sitten. Asiakkaan kynnet. Kynnet? 
Jos isäntä sano nähdessään noi ennen -kuvan kynnet että "hyi mikä noita vaivaa", niin siinä kohtaa ollaan menty pahasti metsään. Kun yllä kirjotin niistä ammattilaisista, niin tässä on parhaimmillaan se, mitä ammattilaisuus koulut käyneenä voi näyttää. 
Jälkeen- kuvassa oon tuunannut noita kynsiä 3 tuntia enkä ollut vieläkään tyytyväinen, mutta ajan loppuessa oli pakko todeta että tällä kertaa koko vahinkoa ei saada poistettua. Kyseinen tekijä oli myöskin haukkunut mun kynteni, että teen stiletot väärin. 40 minuutia taisin tuijottaa noita kynsiä ja miettiä hänen sanojaan leuka loksahtaneena pöytään.. En kai mä oo voinut montaa vuotta tehdä stilettoja väärin! Sain asialle varmistuksen harvinaisen nopeasti kun lisäsin kuvan erääseen ryhmään facebookkiin, jossa kyselin koulutetuilta ihmisiltä, onko tuo "muoto" oikea muoto stilettoihin. 
Vastaukset olivat samaa luokkaa kun isännän ihmettelyt...
Tai no, todella paljon pahempia oikeastaan.

 Jenny.

50 kommenttia:

 1. OMG noi vikat ennen-kynnet :DDD en mä kestä, tyhmäkin näkee et ne on JÄRKYTTÄVÄT! haluaisin tosissaan tavata sen joka ne on tehnyt ja kuulla sen omasta suusta, että ne on muka hyvät.. huhhuh..

  VastaaPoista
 2. omg.. noi ennen kuvan kynnet on kyllä IHAN HIRVEET. mulla on edelleen leuka lattiassa. :DD

  VastaaPoista
 3. Voi ei noita viimesen kuvan kynsiä :D huh huh! vai pitäskö sanoo hyh hyh..... Tuli huono omatunto kun olen "matkinut" kynsiäsi mutta haluankin painottaa että olen antanut asiakkaan itse katsoa kuviasi ja hakea inspiraatiota koska itselläni ei ideat riitä tuollaisiin :D olen myös aina kertonut missä laitat kynsiä jne:) ja ollaan myös päätetty että lähdetään joku kerta porukalla sinne poriin kynsiä laittamaan !! :D matkaa yhteen suuntaan 3h :))

  VastaaPoista
 4. Kuolin nauruun tossa vikassa :D itse ostin ebaysta alotus setin, ihan vaa mielenkiinnosta ja piru se on vaikeaa itselle tehdä ! Ja silti, vaikka tein itselleni kynnet (helvetin rumat sellaiset kun oon niin perhanan hyvä♡) niin ei ne kyllä noi ketuiks menny :DDD vai on sinu kynnet huonot ja nuo hienot... noo eläköön kuplassansa, siltä ne asiakkaat tulee sulle korjaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla menee edelleen sellanen 3h kynsissä kun itelleni alan vääntämään, joten apuva, en haluis ees muistella niitä alkuaikoja!!:D

   Poista
 5. Porissa on tosi paljon niitä tekijöitä, jotka luulevat olevansa jo ammattilaisia! Esim. Vaihtoringin sivuilta löytää päivittäin ilmoituksia, kun eräät ilmoittavat tekevänsä 10€:lla kynsiä. Jooo ymmärrän että kehittyäkseen parhaaksi, tarvitsee paljon ensimmäisiä asiakkaita, mutta kun olen nähnyt näiden tekijöiden kynsikuvia niiiiin........ Itse en menisi ottamaan niin halvalla kynsiä, kun on nähnyt niitä kuvia, joissa tekijät ovat erittäin ylpeitä kynsistään, mutta oikeasti kynnet on tehty päin persettä. Itse kävisin ensin kunnollisen koulutuksen ja perehtyisin kunnolla kynsiin, tekniikoihin ja välineisiin yms. No mutta näillä teineillä/nuorilla ei kai ole vielä niin paljon viisautta siellä päänupissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtorinki on kyllä yks paikka että moro pöytään. Ja valitettavasti siellä on juuri noita aloittelijoita. Sillon kun mä alotin, tein kavereille ja sukulaisille, en huudellut missään tuhansien ihmisten ryhmässä tekeväni niitä. En haluu ees kuvitella millasiin ongelmiin tekijä joutuu kun tulee sellainen asiakas joka olettaa saavansa laatua kympillä:(

   Poista
  2. mmm...etko Jenny itsekin mainostanut aina vaihtoringissä aluksi, ennen kun perustit toiminimen? :D mutjoo, tosin sulla oli jo sillon taitoa tehdä ammattimaisesti kynsiä ja hinnatkin oli vähän korkeemmat kun 10e.

   Poista
  3. Siis joo, tyhmyyttäni muutaman kerran. Mutta pointti tässä olikin se, että kun jotkut mainostavat tekevänsä kunnon kynsiä kympillä, mikä on harmi kaikkien kannalta. Mä mainostin varmaan kahden vuoden harjottelun jälkeen, en todellakaan muutaman kuukauden!

   Poista
  4. Joo, sanoinkin että sun kynnet olivat ihan eri luokkaa.
   Mun mielestä on tavallaan väärin, että toiset vaan "harrastuksena" tekee kynsiä, kun toiset yrittävät rehellisinä yrittäjinä saada elantonsa tarjoamalla hyvää palvelua ja maksavat verot ym. Tämä koskee muitakin kun vaan kynsien tekijöitä, mutta pointti silti sama :) ymmärrän jos kavereille ja joillekkin sukulaisille tekee, mutta kun just noille ihan vieraillekkin, niin sillon se on mun mielestä väärin.

   Poista
  5. Sitäpä:/ ja sit on niitä harrastelijoita, joilla on samat hinnat kuin yrittäjillä, mikä on musta aika röyhkeetä.. Mutta noh, jokanen tyylillään:)

   Poista
  6. veroista tuli mieleen, miksei liikkeestänne saa kuittia vaiks asiakkaan kuuluis saada jos haluaa?

   Poista
  7. Meiltä saa asiakas _aina_ kuitin niin halutessaan. Koska meillä ei ole sirukortinlukijaa, kuitti kirjoitetaan käsin asiakkaan pyynnöstä. Tälläiset asiat eivät todellakaan, todellakaan kuulu tänne blogiin, joten jos haluat vielä keskustella asiasta, pyydän sinua ottamaan yhteyttä joko mun henk.koht.fb sivuun tai liikkeen sivuille. Järkevintä olisi tietenkin jos ihan asioidessasi liikkeessä kysyisit tälläiseestä.

   Poista
 6. Siis wtf?! Siis oon nähny kaiken näkösiä rakennekynsiä mut toi vika kuva.. tuijotin sitä monta minuuttia ja mietin vaan et.. huhhuh! en ees kehtaa kirjottaa mitä mietin! Järkyttävää!

  VastaaPoista
 7. Plagiointi: "Varastamista; toisen henkilön esittämien ideoiden tai sanojen esittämistä omanaan; toisen esittämän tuotannon siteeraamista ilman lähdemerkintää."
  Tulipas vaan tästä mieleeni, lukeeko esimerkiksi sinun tatuoinneissasi lähdettä? Eipä taida lukea. Olet siis plagioinut, lainannut jonkun tekstiä, ilman lupaa oletettavasti. OMG.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö parempaa esimerkkiä keksinyt?:) En muuten tiennyt että tarvin lähteet siihen, jos mulla on tatskassa sanoja sanan perään..:D

   Poista
 8. aivan järkyttävät noi viimeset kynnet "ennen" -kuvassa! mitä hittoa oikeesti :DDDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeestaa itekkään päässyt kärryille..:D

   Poista
 9. Musta teet mielettömän makeita kynsiä ja vaikutat siltä, että tiedät mistä puhut ja että sulla on ammattitaito tohon hommaan :) Jos voisin itse kynsiä pitää ja olisi varaa niitä ylläpitää, niin varmaan sun penkkiin päätyisin. Kannattaa silti varoa kuinka avoimesti asioista kirjoittaa. Tarkoitan lähinnä tuota yo. kuvaa noista keltamustaraidallisista "ampiaisista". Tuollaisen kuvan julkaisu ja toisen saman alan harjoittajan ammattitaidon kyseenalaistaminen näin avoimesti voi antaa susta vähän negatiivisen kuvan. Tarkoitan, että teksti saa kuulostamaan siltä kuin olisit epävarma, mihin sulla ei todellakaan mitään syytä ole. Teet ihan mahtavia juttuja! Jotkut mölyt vaan kannattaa juurikin sen takia pitää mahassa ettei anna väärää kuvaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan ole epävarma työssäni eikä tarkoitukseni ollut kyseenalaistaa toisen ammattitaitoa, sanoin vaan että meitä "ammattilaisia" on niin moneen lähtöön, ja tässä oli äärettömän hyvä esimerkki tälläisestä tapauksesta, kun niiin moni näkee vaivaa siitä, ettei mulla ole koulutusta.. Kuten myöskin tämä koulutettu henkilö. Ja tässä tulos, fakta on fakta, ei mun mielipiteet tässä kohtaa vaikuta hänen työnsä ulkonäköön.. Kiitos kommentistasi.:)

   Poista
 10. aiii kauhee toi viiminen kuva D:

  VastaaPoista
 11. Tulee oikein huono olo, kun katsoo noita "ennen"-kynsiä, siis ihan oikeesti en olis voinut kuvitella että kynnet saisi oksennusrefleksin aikaan! Millä nimellä muuten itse nimität itseäsi? Oletko kynsitaiteilija (koska taidettahan tämä jo todella on! :)) vai jokin muu? Mun mielestä koulutus ei aina taa laatua (tottakai on hyviä ammattilaisiakin, en sitä sano), mutta oletko sitten koskaan harkinnut hakevasi niitä ns "virallisia papereita", kun se ihmisiä niin kovasti kummastuttaa ja ärsyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä. :) Kyllä jos joku kysyy niin kynsiteknikoksi itseäni sanon, onhan niitä ompelijoita ja tarjoilijoitakin ilman koulutusta. Kuitenkin tässä vuosien saatossa on jotain oppinut ja pitää sen verran osata sanoa että on hyvä työssään. Koulutus ei aina kun tee sitä tekijää:) No onhan toi papereiden hakeminen käynyt mielessä, mutta jotenkaan en oikein innostu sitten niin paljon että hakisin ne.:D Saa nähdä, ehkä kierolla tavalla tykkään kummastuttaa ja ärsyttää ihmisiä kouluttamattomuudellani.;D

   Poista
 12. On kyllä aivan upeita kynsiä ja olet todella taitava :) ootko aina halunnut kynsiteknikoksi ja yrittäjäksi vai onko sulla ollut muuta ammatti haavetta koskaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) yrittäjyys on oikeastaan aina ollut mun juttu, koska en nyt sitten päässyt Spice Girlsin riveihin;D tietty lapsena oli haaveammatit se perus eläinlääkäri, asianajaja tai opettaja, tai sitten tosiaan laulaja. Kynsiä tein ensin harrastuksena, mutta jotenkin tähän pisteeseen ajauduttiin vaan :)

   Poista
  2. Ihmettelen kyl ettei sust tullu laulajaa, ku siin penkis kuuntelee sun ihanaa hoilotusta. ;) -koripalloilijan vaimo

   Poista
  3. Hei, mun laulu on kaunista!! Sano mitä sanot;)

   Poista
  4. Kauniita asioita sun kauniista äänestä beibe. :)

   Poista
  5. sää oot niin...koripalloilijan vaimoke<3

   Poista
 13. ihanaa luettavaa :) ja mä aina aattelin et oot sitä mieltä et olis toikin joskus hiljaa :)) t:peppiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan! Mä jo niin odotan että päästään jutskailemaan taas:)

   Poista
 14. niin määkin !:) alkaa nää tyngät jo kyllästyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mullakin oli varmaan viikon kynnet pois kun ei kerenny huoltaa ja oli ihan jäätäväääää...

   Poista
 15. Siis olenko nyt ymmärtänyt oikein, että sulla ei oo mitään kosmetologin/kampaajan/kynsiteknikon diplomia tms? En todellakaan pahalla kysele, vaan ihan sillä, että itsekkin olen suunnilleen 4vuotta harrastusmielessä kynsiä tehnyt ja koittanut päästä kosmetologikouluun ihan sen takia, että pääsisin tekemään kynsiä "papereiden" kanssa:D Mutta siis näetkö itse että siitä on jotain "haittaa",että sulla ei sitten ole niitä papereita tai alalta koulutusta? Teet aivan mielettömiä kynsiä ja oon lukenu sun blogia jo vähän aikaa mut nyt vast rupesin miettimään tätä asiaa kunnolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo, ei oo niin mittään paperilappua tai mitään diplomia tai todistusta:) Nooh, en mä nyt oikeen tiedä onko mitään haittaa ollut, tosi moni on päinvastoin yllättynyt kun kerron etten ole suorittanut mitään koulutusta kynsiin liittyen. Kuten mä sanoin, kurssi ei tekijää aina tee! Kukaan ei tietääkseni ole jättänyt tulematta kynsiin sen takia etten ole kurssia suorittanut, tai silleen, tuntuu ettei suurinta osaa ihmisistä edes se kiinnosta. Heitä kiinnostaa kynsien laatu, pysyvyys ja koristelu. Tietty on varmasti niitäkin jotka sitten kattoo nokkaansa pitkin jos ei oo kurssia, mut sitten täytyy vaan sanoa että no can do :D

   Poista
 16. Teetkö noi "nude" kynnet jollain geelillä/kynsilakalla vai pelkästään hiomalla oman kynnen ja tipin ns " yhteen " ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkotat noita kolmansiä niin geelillä

   Poista
 17. Voi eiii myötähäpeän tunne varmastikkin kasvaa, kun näkee tällaisia viimisen kuvan kynsiä...Ei siinä mitää jos näiden enne kynsien tekijä sanoisikin että ei ole hyvä tekijä että harjoittelee vasta yms. mutta kun on haukkunu sit sun tekeleitäs ni voi jestas sentää, sit ei ole kyllä kaikki kotona!

  Ja tosi inhoittavaa jos näkee useinkin kuvia ihan täsmälleen samanlaisista kynsistä kun olet tehnyt asiakkaille, kun nää ei ole mitään ihan perus kynsiä kuitenkaan niin ei voi vahingossakaan tehdä samanlaisia :D
  Inspiraatioo tiedän nykyään mistä lähteä hakemaan, jos ei mitään ideaa päässä millaset kynnet haluaa..Sain viimeksi inspistä ensimmäisen kuvan kynsistä mutta itse toteutin stilettinä, pinkin kärjen kanssa ja nimettömän koristelut aivan erinä! :)

  PS. Mahtavaa kuulla ettei sulla ole mitään kynsialan papereita/diplomeita, nimittäin tässä taas yksi elävä todiste että ilman "ammattilaisen papereita" pärjää vallan mainiosti ja tekee aika lailla paremmin kynsiä kun itse kalliin kurssin käyneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinpä! Inspiraation ottaminen on asia erikseen kun suoranainen matkiminen:D Mulla on puhelin täynnä kuvakaappauksia samanlaisista kynsistä kun mun tekemät, joskus kun pinna menee niin teen niistä kollaasin tänne;D kamala minä. On eri asia, jos tekee jonkun normi ransiksen, niistä ei paljon voi olla matkimatta kun tyyli on kuitenkin sama, mutta sitten näkee näitä "mun" keksimiä koristeluita.. Tai yrityksiä niistä. Ihmiset kun yleensä niistä tunnistaa mun kynnet ja jos toteutus ei olekkaan niin siisti, sellanen mitä mä en päästäis käsistäni niin tulee kökkö fiilis jos joku yhdistää ne mun kynsiin.. Olipas hemmetin hyvin selitetty;D

   Poista
 18. Ihania kynsiä oot tehny , jos asuisin pikkuse lähempänä ni saisit tehä miulle kynnet :) ja hirveet nuo vikan ennen-kynnet :D näyttää jonkun 10 vuotiaan pikkutytön tekemiltä... mut joo:) jatka samaa mallii Jenny <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no joo onhan ne vähän tollaseet..:D Kiitos<3

   Poista
 19. En ikinä unohda kun ensimmäisen kerran olin tulossa sun asiakkaaksi ja kerroin siitä tutulleni. Vastaanotto oli äärimmäisen järkyttynyt ilme ja sanat: "Uskallat sit mennä sellaselle, kenellä ei oo mitään koulutusta?! Toivottavasti sul on viel kynnet tallella kun tuut takas sielt.." :D Ja uskokaa tai älkää, oli mulla. ;) Mulla ei oo ikinä ollut niin hyviä kynsiä kuin sulla käydessäni (ja mä oon monet tekijät kokeillut) eikä mua vois kyllä vähempää siinä kohtaa kiinnostaa löytyykö monet diplomit vai ei!! :) T: Varas, joka pitää taukoa kynsistä mutta ei kauaa. <3

  VastaaPoista
 20. Oon aivan samaa mieltä siitä että kalliit koulutukset ja ammattilaisen kalliit geelit ei tee siitä ihmisestä ammattimaista kynsien tekijää. Sitten saa lukea niiden blogeista kuinka he pätevät kommenteissaan siitä että ovat käyneet kalliin koulutuksen, vaikka jälki ei siltä todellakaan näytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. En vois paljon olla enempää samaa mieltä:D Kyllä silti muakin ottais päähän maksaa kalliista koulutuksesta ja paperilapusta seinällä ja sitten joku itseoppinut tekeekin parempia ja erikoisempia kynsiä..

   Poista

Kiitos asiallisesta kommentistasi :)